Ga direct naar: Navigatie | Inhoud
Avoid
x visible of total y

Contact

Address:

Museum Klok & Peel
Ostaderstraat 23
5721 WC
5721
Netherlands

Website:

https://www.museumklokenpeel.nl/nl/

Tel:

31 493 691 865

Share:


map

Distance:
Time:

Museum Klok & Peel


Summary

Museum Klok en Peel

Een bezoek aan Museum Klok & Peel is een belevenis en compleet dagje uit voor jong en oud. Maak kennis met een spannend dierenrijk; De Peel aan Zee. Naast de getoonde collecties is het nieuwe zomerprogramma een niet te missen. Het museum in Asten won de ‘Museumprijs 2014’ en de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Noord- Brabant 2018’.  

Klokkenroof!

Deze tijdelijke expositie verbeeldt het verhaal van de roof van 6.700 luidklokken uit Nederlandse kerktorens in de jaren 1942/1943. Dat is nu 75 jaar geleden. De Duitse bezetter gebruikte de bronzen luidklokken om er grondstoffen uit te winnen voor zijn wapenindustrie.   In het museumcafe╠ü kunt u genieten van een hapje en drankje. En wilt u na uw bezoek de benen strekken, fiets dan langs ‘Peel- ommetjes of wandel over een ‘Spoor van Brons’, vraag dan uw routeboekje bij de balie van het Museum of Astense VVV.  

Grootste collectie luidklokken en beiaarden

Het museum toont de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgt u thema’s vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. In de grote zaal ziet u ‘Klokken van de wereld’ en op het binnenplein een replica van de grote klok van de Notre Dame die in Asten werd gegoten. Een heel andere uitstraling heeft het kunstig astronomisch uurwerk met figuuromloop op de halfuurslag. Boeiend is vooral ook het Arabisch Wateruurwerk van Al Jazari. In ‘Klank van de Lage Landen’ ziet en hoort u het ontstaan en de ontwikkeling van de beiaard in de afgelopen 500 jaar.  

De Peel aan Zee

Een nieuwe aanwinst voor het Museum Klok & Peel is de afdeling ‘De Peel aan Zee’. Deze laat in een bijzondere tijdslijn zien hoe de Peel zich ontwikkeld heeft bij veranderende omstandigheden in klimaat en cultuur. Er worden een viertal tijdzones uitgebeeld en toegelicht, te weten; holoceen, pleistoceen, plioceen en mioceen. U ziet onder andere fossielen, een mammoet, holenbeer, oeros en nog veel meer. Ook waant u zich op de bodem van de oerzee, uitgebeeld met indrukwekkende videoprojecties Het museum is dagelijks geopend. Kijk voor openingstijden, de agenda en meer informatie op www.museumklokenpeel.nl


0 Comments


Place your review

Login to place your review

Manual